tisdag 24 maj 2011

slowfood... =)

Köttet (kotlettrad)



  • bryn köttet runt om, salta och peppra mycket.

  • Lägg över i en form

  • ställ in i ugnen 150-100 grader (inte varmluft) i 3-4 timmar.

  • Häll på lite vatten (ca 1 dl) i formen lite då och då, så håller sig köttet saftigt.

  • Ta ut, låt vila under aluminiumfolie 15-30 minuter. Skiva upp. Häll stekskyn över om det finns nån i formen.

Rättikagratäng



  • skiva rättika och vitlök. Ha ner i en form.

  • Krydda med salt, peppar och timjan.

  • Häll på massor av grädde.

  • Ha riven parmesan (eller annan valfri ost) på toppen.

  • Ställ in i 200 grader, varmluft i cirka 30-40 minuter. Känns så rättikan är mjuk.

  • Lägg på aluminiumfolie om den blir väldigt brun på toppen.

Bearnaisesås på mitt lilla sätt



  • Lägg tre äggulor i en kastrull, tillsammans med en matsked vinäger.

  • Skär upp smör i kuber.

  • Vispa äggulor och vinäger, på en platta på medelvärme.

  • Lägg i en kub smör i taget och vispa ordentligt.

  • Ha i smör tills såsen känns lagom tjock.

  • Tillsätt persilja och sambalolek efter smak.

  • Smaka av med salt, peppar och citron.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar